RTO's maken gebruik van de capaciteit van een massa inert materiaal om warmte die door het verbrandingsproces wordt gegenereerd op te slaan en deze in een latere fase weer af te geven. Deze installaties bestaan uit twee of meer inert massa's die afwisselend fungeren als "voorverwarmers" en "warmte-terugwinters", afhankelijk van de luchtstroomrichting eroverheen.
De thermische terugwinnings efficiëntie kan oplopen tot 97% en de warmte die wordt geproduceerd door de oxidatie van VOS, die ook in lage concentraties in de te behandelen lucht aanwezig zijn, stelt de installatie in staat om de zelfondersteunende toestand te bereiken en het verbruik van ondersteunende brandstof drastisch te verminderen, wat leidt tot een aanzienlijke verlaging van de operationele kosten van de installatie.
RTO's kunnen afbraakefficiënties van meer dan 99,8% bereiken; het is de ideale oplossing voor veel industriële sectoren, evenals voor het verminderen van geuren.
Mitadaf is een innovatief flotatieproces met opgeloste lucht. De uitzonderlijke efficiëntie bij de vaste-vloeistofscheiding en/of de slibverdikking is het resultaat van een gecombineerd systeem van gelijkmatige hydrodynamica en filtratie met een bed van micro-luchtbellen: een nieuw installatieconcept ontwikkeld door MITA. Het hart van het mitadaf-systeem is de multifunctionele centrale kolom, waarlangs het ruwe afvalwater in het bassin wordt geleid, het gezuiverde afvalwater wordt teruggewonnen en het slib wordt afgevoerd. Het met lucht verzadigde ruwwater wordt via een reeks openingen in de onderkant van de centrale kolom in de flotatiecontainer geleid. Het binnenkomende mengsel bereikt, aangedreven door de microbellen van de lucht, onmiddellijk het oppervlak en verspreidt zich gelijkmatig over het gehele flotatiegebied (uniform hydrodynamisch systeem).
Biodisc Bio-Oxidatie-installatie. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik.
Dit is de nieuwste toevoeging aan de serie van eenheidinstallaties. De tank is gemaakt van behandeld en gelakt koolstofstaal, het deksel van glasvezelversterkt polyester. Het combineert de voordelen van een eenheid (eenvoudige installatie, beperkte graafwerkzaamheden) met de mogelijkheid van gebruik in installaties die al een aanzienlijke grootte hebben. Het transport van deze eenheidinstallaties valt onder de speciale categorie, maar is toch tegen redelijke kosten mogelijk (er is geen politie-escorte vereist).
Typische toepassingen:
kleine tot middelgrote gemeenschappen
verschillende soorten industrie
-Compactheid en aanpassingsvermogen van de installaties dankzij de beperkte afmetingen
-Modulaire installatie die een latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt
-Eenvoudig beheer en onderhoud van de installatie: geen behoefte aan gespecialiseerd personeel
In de katalytische oxidatoren vindt het oxidatieproces van organische verbindingen plaats bij lagere temperaturen dankzij de aanwezigheid van katalysatoren op basis van metaaloxiden of edelmetalen als actieve componenten.
airprotech ontwerpt katalytische installaties met verschillende configuraties die voldoen aan de behoeften van de klant: het katalytische materiaal kan worden geïnstalleerd in de vorm van pellets of honingraat-elementen, de installatie kan worden uitgerust met warmtewisselaars die de restwarmte van de schone lucht gebruiken om de inkomende uitlaatgassen voor te verwarmen of om warmte te leveren voor gebruik in de productielijnen van de klant.
Op de juiste manier ontworpen en gedimensioneerde katalytische oxidatoren garanderen de hoogste prestaties voor de afbraak van vluchtige organische stoffen, en daardoor de laagste emissies in de atmosfeer.
Dankzij de aanwezigheid van een of meer katalysatorbedden vindt de vernietiging van verontreinigende stoffen plaats bij temperaturen tussen 300°C en 500°C.
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge vaste stofopbrengst, minimaal water- en energieverbruik.
Bij de serie TF - TV VM (VM = Metalen tank) bestaat de weefseldrager uit een perforatiedrum. Dit model wordt gebruikt voor rioolwaterzuiveringsinstallaties met een kleine capaciteit (tot 2.000 EW) of als nabehandeling na systemen met geïmmobiliseerde biomassa.
Het is verkrijgbaar voor installatie in betonnen tanks of metalen tanks.
De installatie wordt geleverd met een elektrische schakelkast.
- Zwaartekrachtfiltratie met beperkte drukval.
- Continue filtratie zonder standby-eenheden voor de terugspoelfasen.
- Doekfilter van stofvrije vezel met hoge mechanische sterkte.
- Hoge filtratieprestaties (TSS-concentraties < 5 mg/l bij de uitloop).
De water- en slibstroom uit de voorafgaande behandelingsfasen (biologisch of fysisch-chemisch) wordt geleid naar het tussengebied van het bassin, direct onder het lamellenpakket.
Lamellenpakketten zijn eendelige bezinkbassins voor het afzetten van slib. Ze bestaan uit: een tank, die kan worden vervaardigd uit behandeld en gelakt staal of uit roestvrij staal AISI 304; lamellenpakket met parallelle kanalen van star, UV-bestendig gepolymeriseerd polystyreen; oppervlakte-afvoergoot (met stuw) van AISI 304; tussenverdeler voor de aanvoer. Speciale materialen en uitvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar.
FM - L SERIE (11,30 m2/m3 equivalente oppervlakte)
Typische toepassingen: nazakking van biologisch slib, drinkwaterzuiveringsinstallaties, retrofit van bestaande bezinkbassins, regenwaterzuivering.
-Hoge vaste-vloeistof scheidingsprestatie
-Eenvoudige installatie en bediening
-Compacte uitvoering
-Lage initiële kosten en operationele kosten
De technologie van de Roto-Concentrator met zeolieten is de ideale oplossing voor de behandeling van grote volumes lucht met lage concentraties verontreinigingen. De vluchtige organische stoffen in de proceslucht, in lage concentratie, worden geadsorbeerd in de rotor en de schone luchtstroom wordt in de atmosfeer afgevoerd.
De verontreinigingen die in de Roto-Concentrator zijn geconcentreerd, worden door de schijf gedesorbeerd met een warme luchtstroom tot 20 keer lager dan de oorspronkelijke stroom en worden uiteindelijk behandeld in een thermische oxidator van aanzienlijk kleinere afmetingen.
Het voordeel van dit proces is dat er een verlaagde en hoog geconcentreerde stroom wordt verkregen die naar de oxidatie-eenheid kan worden gestuurd om de zelfondersteunende toestand te bereiken, dat wil zeggen de toestand waarin de warmte die wordt geproduceerd door de oxidatie van de VOS voldoende is om de verbranding in stand te houden zonder de noodzaak van ondersteunende brandstof, wat de operationele kosten van de installatie aanzienlijk verlaagt.
Om een contactoppervlak te creëren waar de overdracht van de verontreinigende stof naar de absorberende vloeistof kan plaatsvinden, kunnen de kolommen voorzien zijn van perforaties of gevuld zijn. Het vulmateriaal van de scrubbers kan los of gestructureerd zijn en de scrubbers kunnen enkelvoudig of meervoudig zijn, afhankelijk van de aard van de te absorberen stoffen en het aantal reagentia dat nodig is voor de absorptie van de stoffen.
De Venturi-scrubber is een hoogwaardig nat afzuigsysteem voor fijne stofdeeltjes en aerosol. De proceslucht komt binnen in het convergente gedeelte en, naarmate de sectie smaller wordt, neemt de snelheid van het gas toe; daarentegen hebben de vloeistofdruppels een lagere snelheid. Het snelheidsverschil tussen gas en vloeistof maakt het mogelijk om de stofdeeltjes te vangen en te scheiden. De druppels, samen met het gevangen stof, komen in een scheider die zich stroomafwaarts van de Venturi bevindt, waar de scheiding van de gasfase plaatsvindt.
Directe thermische oxidatoren bestaan uit een verbrandingskamer voor de thermische oxidatie van verontreinigingen bij hoge temperatuur. Recuperatieve thermische oxidatoren vereisen de installatie van een recuperator die, gebruikmakend van de warme uitlaatgassen uit de verbrandingskamer, de inkomende proceslucht in de installatie voorverwarmt.
De warmterecuperatie-efficiëntie kan tot 65% bereiken, waardoor de hoeveelheid energie die door het systeem nodig is, wordt verminderd. Voordat de schone warme lucht in de atmosfeer wordt vrijgegeven, kan de restwarmte verder worden hersteld door de installatie van een warmtewisselaar. Dit stelt de installatie in staat om warme lucht, thermische olie of stoom te produceren, afhankelijk van de hoeveelheid en de calorische waarde van de verontreinigingen.
Het proces van recuperatieve thermische oxidatie is bijzonder voordelig wanneer de energie van de schone en warme gassen die uit de installatie komen, kan worden hersteld en direct kan worden geïntegreerd met de diensten van de klant.
Het standaardmodel bestaat uit mediatouch onderdelen, vervaardigd uit AISI 304, de steunpoten zijn gemaakt van behandeld en gelakt koolstofstaal, en het filterelement is van kwartszand met een geschikte korrelgrootte. Speciale uitvoeringen en alternatieve materialen zijn op aanvraag beschikbaar.
Typische toepassingen: tertiaire behandeling van civiele en industriële afvalwater, klaring van oppervlaktewater, drinkwaterbehandeling, primaire filtratie van civiele en industriële afvalwater, klaring van koelwater in de metallurgische industrie, algenverwijdering, voorbehandeling voor ultrafiltratiemembranen, voorbehandeling voor ozonisatie-installaties, eindbehandeling met actieve kool.
- Lage initiële kosten en kosten voor het beheer van de installatie
- Hoge efficiëntie en betrouwbaarheid bij het verwijderen van zwevende vaste stoffen, ook van colloïdale aard
- Exclusief terugspoelsysteem dat onbehandeld water gebruikt in plaats van gefilterd water
- Extern zandterugvoersysteem
- Eenvoudige installatie
Luchtzuiveringssystemen en warmteterugwinning voor de emissies afkomstig van de coating in de lithiumbatterijsector:
1. Laboratoriumlijnen:
Er kunnen ook systemen worden gerealiseerd die zowel de emissies van de kathodecoating als die van de anodecoating met hetzelfde systeem behandelen.
2. Pilotinstallatielijnen:
De luchtvolumes die worden behandeld zijn lager dan die van de productielijnen. Het doel van het emissiebehandelingssysteem voor de coating van de kathode is het terugwinnen van het oplosmiddel, de warmteterugwinning en het naleven van de wettelijke limieten.
3. Giga-factory lijnen:
De emissies van de kathodecoating worden behandeld met condensatie- en adsorptieprocessen gericht op het terugwinnen van het oplosmiddel, de warmteterugwinning en het naleven van de wettelijke limieten.
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge efficiëntie in het verwijderen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik.
Voor de TF - TV VM-serie (VM = metalen tank) is de stofsteun gemaakt van een geperforeerde trommel van metalen plaat. Dit model wordt gebruikt in afvalwaterzuiveringsinstallaties met een lage capaciteit (tot 2.000 PE) of als secundaire behandeling achter systemen met stilstaande biomassa. Het is beschikbaar voor installatie in betonnen of metalen tanks. Het apparaat wordt geleverd met een elektrische verdeelkast.
- Gravitatiefiltratie met beperkte drukverliezen.
- Continue filtratie zonder reserve-eenheden voor terugspoelfasen.
- Stoffilter van hoogwaardig vezelmateriaal zonder polyester met hoge mechanische sterkte.
- Hoge filtratiesnelheid (TSS-concentratie < 5 mg/l bij de uitlaat).
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge vaste stofopbrengst, minimaal water- en energieverbruik.
De serie PPC - PPC VM (VM = metalen tank) is ontwikkeld voor installaties met een gemiddeld tot groot potentieel. Bij filters uit deze serie wordt de doekwas uitgevoerd met slechts twee pompen (waarvan één reservepomp), die alle schijven van stroom voorzien. De selectie van de schijven waarop de terugspoeling (achtereenvolgens) moet plaatsvinden, gebeurt via dubbelwerkende ventielen met pneumatische besturing. Het grootste standaardmodel uit deze serie heeft een filteroppervlak van 160 m2, dat een belasting van ongeveer 50.000 EW kan verwerken. Een uniek kenmerk van deze serie is het lage energieverbruik, dat bij een toenemend installatiepotentieel nog sterker opvalt.
- Zwaartekrachtfiltratie met beperkte drukval.
- Continue filtratie zonder standby-eenheden voor de terugspoelfasen.
- Doekfilters van polstofvrije vezels met hoge mechanische sterkte.
Het koudwalsproces voor de productie van dunne aluminiumfolie maakt gebruik van een smeer- en koelolie die bestaat uit een mix van koolwaterstoffen: om ervoor te zorgen dat de emissies voldoen aan de regelgeving, moet de olie worden behandeld. Dit systeem maakt het mogelijk om de emissies van walsnevel te controleren en de olie zelf te recupereren, die opnieuw kan worden gebruikt in het productieproces met regeneratie.
De walsolie, in de vorm van damp of nevel, wordt behandeld in een scrubber en geabsorbeerd door middel van een zwaardere wasolie met een verwaarloosbare dampdruk onder procesomstandigheden; het resulterende product wordt naar een destillatiekolom gestuurd voor de scheiding van de twee oliën. De walsolie wordt hersteld en hergebruikt in het walsproces, terwijl de absorptieolie opnieuw in de scrubber wordt gecirculeerd.
De water- en slibstroom uit de voorafgaande behandelingsfasen (biologisch of fysisch-chemisch) wordt in het tussengebied van het bassin geleid, direct onder het lamellenpakket.
Lamellenpakketten met een frame voor de slibafvoer.
Ze bestaan uit een lamellenpakket met parallelle kanalen van star, UV-bestendig polystyreen, dat is afgesloten in een opvangframe van AISI 304; ze worden normaal gesproken gebruikt voor de retrofit van bestaande zuiveringsbassins of voor plaatsing in speciaal gebouwde betonnen tanks voor de opname van lamellenpakketten.
SERIE F - L (equivalente oppervlakte 11,30 m2/m3)
F - I SERIE (equivalente oppervlakte 14,90 m2/m3)
F - S SERIE (equivalente oppervlakte 20,00 m2/m3)
-Hoge efficiëntie van de vaste-vloeistofscheiding
-Eenvoudige installatie en bediening
-Compacte uitvoering
-Lage initiële kosten en operationele kosten
Biodisc Bio-Oxidatie-installatie. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik.
B290 is de serie van de grootste eenheden, die worden gebruikt voor installaties van aanzienlijke grootte. Het transport van deze roterende schutzen valt onder de speciale categorie, maar is nog steeds tegen redelijke kosten mogelijk (er is geen politiebegeleiding vereist). Typische toepassingen: middelgrote gemeenten en grote fabrieken.
- Compactheid en aanpassingsvermogen van de installaties dankzij de beperkte afmetingen
- Modulaire installatie die een latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt
- Eenvoudig beheer en onderhoud van de installatie: geen behoefte aan gespecialiseerd personeel
- Laag energieverbruik en daarmee gepaard gaande verlaging van de operationele kosten.
De olie- en waterstroom wordt in de tank geleid en gelijkmatig over de gehele doorsnede verdeeld.
Ze bestaan uit een opvangbak, die gemaakt kan worden van behandeld en gelakt koolstofstaal of roestvrij staal AISI 304, en een lamellenpakket met parallelle kanalen van stijve polystyreen, dat tegen UV-straling is gestabiliseerd. Speciale materialen en uitvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar. Typische toepassingen: regenwater uit de eerste opvang, petrochemische installaties, mechanische werkplaatsen, raffinaderijen en koolwaterstofopslag, autowasstraten, landaanwinning, afvalverwerkingscentra.
-Hoge vaste-vloeistof scheidingsprestaties
-Eenvoudige installatie en bediening
-Compacte uitvoering
-Lage initiële kosten en operationele kosten
De olie- en waterstroom wordt in de tank geleid en gelijkmatig over de gehele doorsnede verdeeld.
Ze bestaan alleen uit het parallelkanaal-lamellenpakket van rigide, tegen UV-straling gestabiliseerd polystyreen, dat in een splitpotframe AISI 304 is afgesloten; ze worden normaal gesproken gebruikt voor plaatsing in betonnen tanks die speciaal zijn gebouwd voor de opname van lamellenpakketten.
Kenmerken
Beschikbare hoogte: 0,85 m
Beschikbare breedtes: van 0,60 m tot 2,20 m
Beschikbare lengtes: van 1,00 m tot 3,00 m
Hoge vaste-vloeistof-scheidingsefficiëntie
-Eenvoudige installatie en bediening
-Compacte uitvoering
-Lage aanschaf- en bedrijfskosten
De beste oplossing voor de tertiaire filtratie: hoge vaste stofopbrengst, minimaal water- en energieverbruik.
De tertiaire filtratie wordt sterk beïnvloed door het hydraulische profiel van de installatie, dat vaak niet kan worden gewijzigd. Bij de schijffilters van de serie PECV VM (VM = Metalen tank) is de verzamelput verticaal geplaatst. Het doel is om de installatie zelfs bij zeer lage hydraulische profielen volledig onder water te laten functioneren.
Ook bij deze serie vindt de doekwas plaats met pompen, die elk door twee of meer schijven worden bediend. De pompen worden achtereenvolgens ingeschakeld om de functionaliteit van het systeem niet te verstoren.
De PECV VM-oplossing is ideaal voor kleine tot middelgrote onbewaakte installaties met zware en extreem variabele belastingen.
Het grootste model van deze serie kan een belasting verwerken die overeenkomt met een gemeenschap van ongeveer 10.000 EW.
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge efficiëntie in het verwijderen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik.
In de PEC-serie - PEC VM (VM = metalen tank) wordt het spoelen van het doek uitgevoerd met behulp van pompen, waarbij elke pomp wordt bediend door twee of meer schijven. De pompen worden sequentieel ingeschakeld om de functionaliteit van het systeem niet te verstoren.
De PEC - PEC MT-oplossing is ideaal voor kleine en middelgrote onderhoudsvrije systemen met grote en zeer variabele belastingen. Het grootste model uit deze serie kan een belasting verwerken die gelijk is aan ongeveer 20.000 PE.
Verschillende modellen kunnen parallel worden geïnstalleerd om verschillende werkcapaciteiten te bereiken.
- Gravitatiefiltratie met beperkte drukverliezen.
- Continue filtratie zonder reserve-eenheden voor de terugspoelfasen.
- Doekfilter van vezels zonder polyester met hoge mechanische sterkte.
- Hoge filtratiesnelheid (TSS-concentratie < 5 mg/l bij de uitgang).
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge efficiëntie in het verwijderen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik.
De PPC-serie - PPC VM (VM = metalen tank) is ontwikkeld voor middelgrote en grote installaties. Bij de filters uit deze serie vindt het spoelen van het doek plaats met slechts twee pompen (waarvan één reservepomp), die alle schijven bedienen. De keuze van de schijven waarop het terugspoelen wordt uitgevoerd (in volgorde) gebeurt met behulp van pneumatisch gestuurde dubbelwerkende kleppen. Het grootste standaardmodel uit deze serie heeft een filtratieoppervlak van 160 m², dat een belasting van ongeveer 50.000 PE kan verwerken. Een uitzonderlijke eigenschap van deze serie is het lage energieverbruik, dat nog duidelijker wordt bij een toenemend potentieel van de installatie.
- Gravitatiefiltratie met beperkte drukverliezen.
- Continue filtratie zonder reserve-eenheden voor de terugspoelfasen.
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge efficiëntie in het verwijderen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik.
De hydraulische profiel van de installatie heeft een grote invloed op de tertiaire filtratie, wat vaak niet kan worden gewijzigd. In de serie schijffilters PECV VM (VM = metalen tank) is de verzamelas verticaal geplaatst. Het doel is om apparatuur volledig ondergedompeld te voeden, zelfs bij zeer lage hydraulische profielen.
Zelfs in deze serie wordt het reinigen van de stof met pompen uitgevoerd, waarbij elke pomp wordt bediend door twee of meer schijven. De pompen worden sequentieel ingeschakeld om de functionaliteit van het systeem niet te verstoren.
De PECV VM-oplossing is ideaal voor kleine en middelgrote onderhoudsvrije systemen met grote en zeer variabele belastingen.
Het grootste model uit deze serie kan een belasting van ongeveer 10.000 PE verwerken.
Verschillende modellen kunnen parallel worden geïnstalleerd om verschillende werkcapaciteiten te bereiken.
- Gravitatiefiltratie met beperkte drukverliezen.
Biodisc Bio-Oxidatiesanlage. Compakte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik.
Dit is de meest voorkomende eenheidserie.
De tank kan worden vervaardigd uit behandeld en gelakt koolstofstaal of uit roestvrij staal AISI 304. Het deksel is in beide gevallen gemaakt van glasvezelversterkt polyester.
Het kenmerkt zich door een eenvoudige installatie (beperkte graafwerkzaamheden, fabrieksmatig gemonteerde eenheid).
Typische toepassingen:
Hotel
Dorpen
Kleine gemeenschappen
Verschillende soorten industrie
- Compaciteit en aanpassingsvermogen van de installaties dankzij de kleine afmetingen
- Modulaire installatie die een latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt
- Eenvoudig beheer en onderhoud van de installatie: geen behoefte aan gespecialiseerd personeel
- Laag energieverbruik en daarmee gepaard gaande verlaging van de operationele kosten
2-weg kogelklep [Valpres art. 703000] in AISI 316-CF8M roestvrij staal, F/F draad, antistatische stam, niet geschikt voor gebruik met oplosmiddelen, met elektrische actuator serie 85.